Več informacij

bullet1 Naš YouTube kanal

btn vec btn cenik

Pri blefaroplastiki odstranimo odvečno kožo in maščevje ter ustvarimo novo obliko vek. Spada v skupino nizkoinvazivnih posegov s hitro rehabilitacijo. Cilj posega je doseči naraven videz spočitosti in vedrine. Poleg estetskega videza je pomemben funkcionalni vidik operacije. Pacienti po posegu opazijo povečano vidno polje v zgornji tretjini, zmanjša se napetost v čelu, ker se sprostijo čelne mišice.

Na predoperativnem se pregleda položaj vek, obočesna tkiva in očesno površino. Opravimo še fotodokumentacijo za lažjo analizo rezultatov. Pred operacijo je potrebno prekiniti zdravljenje z zdravili, ki podaljšajo čas strjevanja krvi (npr. Aspirin). Operacija poteka 1-2 uri v lokalni anasteziji. Očesa sta lahko po njej odkrita. Po posegu priporočamo nekajdnevni počitek, po 5-7 dneh se odstrani šive. Do reabsorbcije otekline in hematoma pride v prvih nekaj dnevih in se po navadi zaključi v 14 dnevih. Kirurško rano se načrtuje v naravni gubi veke, zato je večino brazgotinice skrite v njej. Vidni del se lahko po 14 dnevih začne mazati s silikonskim mazilom, bolj pomembna je zaščita kože z UV kremo. Po 6 mesecih postane brazgotina kožne barve in dokaj neopazna, podobna naravni obočesni gubici.

Blefaroplastika je komplementarna z drugimi nizkoinvazivnimi pomlajevalnimi metodami. Najbolj preizkušeni in učinkoviti sta aplikaciji botulinum toxina (Vistabel) in različnih polnil. Z njimi lahko zgladimo obočesne gube in vrnemo volumen upadlim predelom obraza.