rokgrcar2s
video-icon-1 Video
photo-icon-1 Fotografije
award1 Diploma
Nagrade
Izobraževanja

Rok Grčar, dr. med., spec. oftalmolog, je diplomiral na medicinski fakulteti leta 2005. Po končanem pripravništvu in sekundariatu je takoj začel delati v Očesni ambulanti v Žalcu, nato pa je leta 2008 začel s specializacijo iz oftalmologije na Očesni kliniki v Ljubljani.

Leta 2012 je v Parizu odlično opravil Evropski izpit iz oftalmologije (2.mesto v evropski mednarodni konkurenci) in postal FEBO (Fellow of European Board of Ophtalmology), ter opravil specialistični izpit v Ljubljani s pohvalo. Med in po končani specializaciji iz oftalmologije se je aktivno udeleževal mnogih mednarodnih izobraževanj z znanstvenimi prispevki, praktično kirurško znanje redno izpopolnjuje na specializiranih tečajih.

Je član združenja European Society of Cataract and Refractive Surgery.

Njegovo raziskovalno delo s področja pediatrije in nevrofiziologije je bilo nagrajeno s fakultetnim Prešernovim priznanjem, prav tako je opravil že vse izpite za doktorski študij iz področja Biomedicine in na Očesni kliniki v Ljubljani opravlja klinične študije za doktorsko nalogo s področja laserske terapije in glavkoma

Klinični interesi: refraktivna kirurgija, kirurgija sprednjega segmenta (operacije katarkte), zdravljenje in raziskovanje glavkoma.

Zasebno življenje: preživljanje prostega časa z ženo in 3 otroki, vodni športi, branje, šah, ...