T-SRK oz. T-PRK je tehnika operacije dioptrije z excimer laserjem s katero deloma ali v celoti odstranimo motečo dioptrijo. V naši ustanovi jo uporabimo v približno 20% primerov, običajno takrat ko je roženica tanjša in je očesna reža zelo ozka.

T-SRK je površinski pristop za preoblikovanje sredice roženice z uporabo excimer laserja. Premer odstranjenega epitela je enak premeru delovanja excimer laserja, ki preoblikuje sredico roženice z izparitvijo dioptriji ustrezne količine sredice. Tako se spremeni dioptrijska vrednost roženice. Moderna varianta keratektomije vključuje še hlajenje roženice in uporabo kapljic Mitomycin 0.002%, ki preprečita nastanek motnjav oz.brazgotinjeja roženice.

Epilasik in Lasek sta varianti površinske tehnike operacije dioptrije kjer epitel ne odstranimo temveč pomaknemo na rob ranice in ga po laseriranju vrnemo na staro mesto. Pri Lasek tehniki, odlepimo epitel s pomočjo alkohola. Pri Epilasiku, pa odmaknemo epitel s pomočjo posebne naprave epikeratom.Nadaljevanje je enako kot pri T-SRK.

Več informacij smo vam pripravili v obliki PDF. Kliknite na gumbek "Več o storitvi". Vabimo vas, da obiščete tudi naš kanal na YouTube-u kjer si lahko ogledate video posnetke pričevanja naših strank, posnetke operacij in predstavitev našega centra.

Več informacij

bullet1 Naš YouTube kanal
bullet1 Alcon Surgical

Slike
photo-icon-1
Video
video-icon-1

btn vec btn cenik