Očesu najbolj prijazna laserska operacija dioptrije

Je najsodobnejša metoda LASIK zdravljenja motnje v dioptriji. LASIK (ang. Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) je operacije dioptrije sestavljena iz dveh delov. Prvi je keratomileuza ali lamelarna keratotomija. To je postopek, kjer s posebnim femto laserjem Ziemer razmaknemo plasti sredice v globini 100 do 110 mikronov ali 0.1 mm in premera 8.5 do 9,5 mm. Tako dobimo lapen ali pokrovček, ki ga sestavljajo epitel in tanka plast sredice ali strome. Tak pristop je v rutinski rabi od začetka leta 2010 v našem centru za refraktivno oftalmokirurgijo Očesne ordinacije Irman v Žalcu. Z mehanskim keratomom /hansatom smo izvajali lamelarno keratotomijo od leta 1998.

Excimer laser fotoablacija ali drugi del, kjer z laserjem X500 preoblikujemo razgaljeno površino sredice roženice. S pulzi računalniško vodenega laserja v nekaj sekundah izparimo natančno določeno količino tkiva strome. Tako spremenimo zakrivljenost in s tem dioptrijo očesa. Nastalo površino ranice pokrijemo s prej pripravljenim pokrovčkom roženice, ki se zalepi v nekaj urah. Vid se zbistri že naslednji dan.

Več informacij smo vam pripravili v obliki PDF. Kliknite na gumbek "Več o storitvi". Vabimo vas, da obiščete tudi naš kanal na YouTube-u kjer si lahko ogledate video posnetke pričevanja naših strank, posnetke operacij in predstavitev našega centra.

Več informacij

bullet1 Naš YouTube kanal
bullet1 Alcon Surgical
bullet1 Ziemer Z-LASIK
bullet1 Ziemer Group

Slike
photo-icon-1
Video
video-icon-1

btn vec btn cenik