All-laser T-PRKVarna, predvidljiva in neboleča operacija dioptrije

 

Transepitelna fotorefraktivna keratektomija oz. T-PRK je izpopolnjena tehnika operacije dioptrije z excimer laserjem, s katero deloma ali v celoti odstranimo motečo dioptrijo. V naši ustanovi jo vedno pogosteje uporabljamo zaradi njene varnosti in predvidljivosti.

 

Izpopolnjena tehnika za optimalen rezultat, hitro in neboleče

T-PRK je površinski pristop za preoblikovanje sredice roženice z uporabo excimer laserja najnovejše sedme generacije EX-500. Gre za izpopolnjeno tehniko izredno varne in predvidljive metode odstranjevanja dioptrije, pri kateri excimer laser najprej odstrani epitel (pri starejših metodah PRK to opravijo z nožem ali alkoholom), nato pa isti laser preoblikuje še sredico roženice, kar spremeni dioptrijo. Laser deluje s hladnim žarkom, tako da temperatura na površini tkiva nikoli ne preseže 35°C. Uporaba nožev, keratomov ali alkohola ni več potrebna. Govorimo o 'all-laser' PRK. Operacija je popolnoma neboleča, traja nekaj sekund.

 

Dodatna varnost in natančnost

Dodatno k varnosti prispeva še izredna natančnost excimer laserja, ki uporablja 'eye-tracker' metodo stalnega računalniško vodenega sledenja pacientovega očesa, ki se med operacijo nehote premika. Individualiziran pristop s topografsko vodeno Contoura®  tehnologijo obravnava vsako oko kot unikat, laser izvede terapijo na podlagi dejanske digitalizirane slike nepravilnosti posameznikove roženice. Rehabilitacija po taki operaciji traja nekoliko dlje, v povračilo pa nudi varnost in dolgotrajno stabilnost refraktivnih rezultatov.

 

Podrobnosti o operaciji smo Vam pripravili v obliki PDF - kliknite na gumbek "Več o storitvi". Vabimo Vas, da obiščete tudi Youtube kanal Očesnega centra Irman, kjer si lahko ogledate video posnetke pričevanja naših strank, posnetke operacij in predstavitev našega centra.

 

 btn vec btn cenik

 

Povezave: Operacija z robotom LenSx®, Contoura®, All-laser PRK, All-laser LASIK, ReLEx SMILE

Operacija z vstavitvijo leč, Operacija sive mrene, Terapija keratokonusa, Estetski posegi