All-laser T-PRKNajpogosteje izvedena laserska operacija dioptrije


Metoda 'all-laser' LASIK je najsodobnejša metoda LASIK zdravljenja motnje v dioptriji. LASIK (ang. Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) je operacija dioptrije sestavljena iz dveh delov.

 

Kombinacija dveh laserjev doseže optimalen rezultat, hitro in varno

V prvem delu s femto laserjem (Ziemer Z-LASIK ali LenSx) razmaknemo plasti roženice v vrhnji plasti sredice. Tako dobimo lapen ali pokrovček, ki ga sestavljajo epitel in tanka plast sredice ali strome. V drugem delu operacije, imenovanem fotoablacija, z laserjem excimer X500 preoblikujemo razgaljeno površino sredice roženice. S pulzi računalniško vodenega laserja v nekaj sekundah izparimo natančno določeno količino tkiva strome. Tako spremenimo zakrivljenost roženice in s tem dioptrijo očesa. Nastalo površino ranice pokrijemo s prej pripravljenim pokrovčkom roženice, ki se samodejno zalepi v nekaj urah. Operacija je popolnoma neboleča in traja le nekaj sekund.

 

Dodatna varnost in natančnost
Dodatno k varnosti prispeva še izredna natančnost excimer laserja, ki uporablja 'eye-tracker' metodo stalnega računalniško vodenega sledenja pacientovega očesa, ki se med operacijo nehote premika. Individualiziran pristop s topografsko vodeno Contoura® tehnologijo obravnava vsako oko kot unikat, laser izvede terapijo na podlagi dejanske digitalizirane slike nepravilnosti posameznikove roženice.

 

Hitra in neboleča rehabilitacija
Izdelava lapna s pomočjo femto laserja omogoča izjemno natančnost, hkrati pa so pacienti deležni hitre in neboleče rehabilitacije. Vid se zbistri že naslednji dan. Zato pravimo, da je ta metoda pacientu najbolj prijazna.

 

Podrobnosti o operaciji smo Vam pripravili v obliki PDF - kliknite na gumbek "Več o storitvi". Vabimo Vas, da obiščete tudi Youtube kanal Očesnega centra Irman, kjer si lahko ogledate video posnetke pričevanja naših strank, posnetke operacij in predstavitev našega centra.

 

btn vec btn cenik

 

Povezave: Operacija z robotom LenSx®, Contoura®, All-laser PRK, All-laser LASIK, ReLEx SMILE

Operacija z vstavitvijo leč, Operacija sive mrene, Terapija keratokonusa, Estetski posegi

 

Sonja iz Lukovice