Operacija dioptrije z vstavitvijo lečMožnost korekcije vida na blizu in daleč

 

Pri operaciji dioptrije z implantacijo oz. vstavitvijo leč zmanjšamo dioptrijo s trajno vsaditvijo umetnih znotrajočesnih leč (IOL).


Nadomestitev naravne leče ali dodatek naravni leči

V splošnem ločimo dva tipa operacij z implantacijo umetne leče:

- Implantacija leče na mesto naravne leče, ki jo predhodno odstranimo. Naravno lečo lahko odstranimo, ker se je npr. z leti skalila (operacija sive mrene) ali pa izključno z namenom zmanjšati dioptrijo. 

- Implantacija leče pred naravno lečo, ki ostane nedotaknjena. Na ta način obdržimo lastnost naravne leče, ki se do cca. 45. leta še prilagaja glede na oddaljenost predmeta, ki ga gledamo.

Operacije potekajo v lokalni anesteziji. Bolečina je neznatna v obliki skelenja na začetku, ko napravimo malo 2-3 mm široko ranico ob robu roženice. Kasneje v poteku moti le močna svetloba iz mikroskopa. Dotike čutite in oko lahko premikate.

 

Korekcija presbiopije in astigmatizma

Implantacija multifokalnih leč omogoča neodvisnost od očal, tako na daleč kot na blizu. Z vstavitvijo toričnih umetnih leč pa lahko poleg navadne dioptrije zmanjšamo tudi cilindrično dioptrijo.

 

S kakovstnimi materiali in napredno tehnolgijo do uspešnosti posega

V Očesnem centru Irman uporabljamo le umetne znotrajočesne leče iz najbolj kakovostnih materialov priznanih proizvajalcev. Tu ni prostora za kompromise. Z uporabo sodobnih materialov, vrhunskih aparatov ter napredne tehnologije lahko zagotovimo varnost in uspešnost na najvišjem nivoju.

 

Povezave: Operacija dioptrije z robotom LenSx®, Verion®, Operacija dioptrije z implantacijo monofokalne premium leče, Operacija dioptrije z implantacijo multifokalne premium leče, Operacija dioptrije z implantacijo fakične IOL predleče

 

Maksimilijan iz Radeč