Je mikrokirurški poseg kjer v oko vstavimo ali implantiramo umetno znotrajočesno lečo (IOL) na mesto naravne leče, ki smo jo predhodno odstranili. Na ta način lahko zmanjšamo dioptrijo v neomejenem obsegu.

 

Nadomestitev naravne leče ali dodatek naravni leči

Ločimo dva tipa operacij z implantacijo monofokalne enožariščne leče:

- Implantacijo monofokalne IOL na mesto naravne leče, ki smo jo predhodno odstranili z namenom zmanjšati dioptrijo.
- Implantacija monofokalne IOL na mesto skaljene naravne leče (katarakte), ki smo jo predhodno odstranili s fako-emulzifikacijo. Poleg odstranitve sive mrene lahko hkrati odpravimo dioptrijo.

Operacija poteka v lokalni anesteziji. Bolečina je neznatna v obliki skelenja na začetku, ko napravimo malo 2-3 mm široko ranico ob robu roženice. Kasneje v poteku moti le močna svetloba iz mikroskopa. Dotike čutite in oko lahko premikate.

 

Korekcija dioptrije in astigmatizma

Z vstavitvijo monofokalne premium leče lahko odpravimo dioptrijo na samo 1 določeno razdaljo, največkrat dioptrijo za daljavo. Vstavimo lahko tudi torično lečo, ki hkrati odpravi še cilindrično dioptrijo.

 

S kakovstnimi materiali in napredno tehnologijo do uspešnosti posega

V Očesnem centru Irman uporabljamo le umetne znotrajočesne leče iz najbolj kakovostnih materialov priznanih proizvajalcev. Tu ni prostora za kompromise.

Naravno lečo lahko odstranimo s pomočjo LenSx® sistema. Laserski sistem LenSx® predstavlja najnovejšo femtosekundno tehnologijo, ki omogoča t.i. robotsko lasersko operacijo na očeh. Zagotavlja večjo predvidljivost in natančnost, manjšo poškodbo za očesna tkiva in omogoča vrhunske rezultate. V laserski sistem je integrirana izredno natančna slikovna diagnostika z visoko ločljivostjo - Optična Koherenčna Tomografija (OCT), ki je ključna za načrtovanje in izvedbo laserskega posega.

 

Več informacij smo vam pripravili v obliki PDF. Kliknite na gumbek "Več o storitvi". Vabimo vas, da obiščete tudi YouTube kanal Očesnega centra Irman, kjer si lahko ogledate video posnetke pričevanja naših strank, posnetke operacij in predstavitev našega centra.

 

btn vec btn cenik

 

Povezave: Operacija dioptrije z robotom LenSx®, Verion®, Operacija dioptrije z implantacijo monofokalne premium leče, Operacija dioptrije z implantacijo multifokalne premium leče, Operacija dioptrije z implantacijo fakične IOL predleče