Zmanjšanje dioptrije tako na daleč kot na blizu


Je mikrokirurški poseg kjer v oko vstavimo ali implantiramo umetno multifokalno znotrajočesno lečo (mf-IOL) na mesto naravne leče, ki smo jo predhodno odstranili. Na ta način lahko zmanjšamo dioptrijo v neomejenem obsegu.


Nadomestitev naravne leče ali dodatek naravni leči

Ločimo dva tipa operacij z implantacijo multifokalne leče:
- Implantacijo multifokalne IOL na mesto naravne leče, ki smo jo predhodno odstranili z namenom zmanjšati dioptrijo.
- Implantacijo multifokalne IOL na mesto skaljene naravne leče (katarakte), ki smo jo predhodno odstranili s fako-emulzifikacijo. Poleg odstranitve sive mrene lahko hkrati odpravimo dioptrijo tako na daleč kot tudi blizu.

Operacija poteka v lokalni anesteziji. Bolečina je neznatna v obliki skelenja na začetku, ko napravimo malo 2-3 mm široko ranico ob robu roženice. Kasneje v poteku moti le močna svetloba iz mikroskopa. Dotike čutite in oko lahko premikate.

 

Korekcija večih dioptrij in astigmatizma

Multifokalna leča odpravlja dioptrijo na več razdalj in je lahko bifokalna, trifokalna in tudi torična. Z vstavitvijo torične leče, lahko hkrati odpravimo še cilindrično dioptrijo.

 

S kakovstnimi materiali in napredno tehnologijo do uspešnosti posega

V Očesnem centru Irman uporabljamo le umetne znotrajočesne leče iz najbolj kakovostnih materialov priznanih proizvajalcev. Tu ni prostora za kompromise.

Naravno lečo lahko odstranimo s pomočjo LenSx® sistema. Laserski sistem LenSx® predstavlja najnovejšo femtosekundno tehnologijo, ki omogoča t.i. robotsko lasersko operacijo na očeh. Zagotavlja večjo predvidljivost in natančnost, manjšo poškodbo za očesna tkiva in omogoča vrhunske rezultate. V laserski sistem je integrirana izredno natančna slikovna diagnostika z visoko ločljivostjo - Optična Koherenčna Tomografija (OCT), ki je ključna za načrtovanje in izvedbo laserskega posega.

 

Več informacij smo vam pripravili v obliki PDF. Kliknite na gumbek "Več o storitvi". Vabimo vas, da obiščete tudi YouTube kanal Očesnega centra Irman, kjer si lahko ogledate video posnetke pričevanja naših strank, posnetke operacij in predstavitev našega centra

 

btn vec btn cenik

 

Povezave: Operacija dioptrije z robotom LenSx®, Verion®, Operacija dioptrije z implantacijo monofokalne premium leče, Operacija dioptrije z implantacijo multifokalne premium leče, Operacija dioptrije z implantacijo fakične IOL predleče