Visian ICLOsvobodite in zaščitite svoj vid

 

Operacija dioptrije z implantacijo Staar Visian ICL znotrajočesne predleče je mikrokirurški operativni poseg kjer v oko vstavimo oz. implantiramo umetno znotraj očesno lečo tik pred naravno lečo. Takšni leči pravimo tudi fakična intraokularna leča (FIOL).

 

Visokotehnološki material, ki ščiti oko pred UV žarki

Staar Visian ICL™ (Implantable Collamer Lens, Implantable Contact Lens) je tanka umetna očesna leča narejena iz visokotehnološkega materiala kolamera, ki je zaradi vsebnosti kolagena biokompatibilen (telo ga ne sprejema kot tujek). Vsebuje tudi UV zaščito, ki varuje globlja očesna tkiva pred škodljivimi vplivi sončne svetlobe.

 

Korekcija dioptrije širokega spektra motenj refrakcije

Omogoča zelo dobro korekcijo različnih motenj refrakcije. Najpogosteje se uporablja za korekcijo višje kratkovidnosti in astigmatizma. To so tudi tiste dioptrije, kjer je operacija z laserjem načeloma še mogoča, a bolj odvisna od nepredvidljive celitvene reakcije očesa. Primerna je tudi pri očeh s tanjšo roženico in daljnovidnosti. Operacija dioptrije z implantacijo Staar Visian ICL™ je namenjena trajni korekciji dioptrije, čeprav je umetno lečo mogoče iz očesa tudi odstraniti (npr. med operacijo sive mrene kasneje v življenju).

 

Neboleč poseg in hitra rehabilitacija

Operacija vstavitve Visian ICL™ poteka običajno v lokalni anesteziji, je neboleča in traja približno 15 minut. Bolečina je neznatna v obliki skelenja na začetku, ko napravimo malo 2-3 mm široko ranico ob robu roženice. Kasneje v poteku moti le močna svetloba iz mikroskopa. Dotike čutite in oko lahko premikate. Že v naslednjih dneh po operaciji se pričakuje dobra vidna ostrina. Rehabilitacija po taki operaciji je zelo hitra.

 

Več informacij smo vam pripravili v obliki PDF. Kliknite na gumbek "Več o storitvi". Vabimo vas, da obiščete tudi YouTube kanal Očesnega centra Irman, kjer si lahko ogledate video posnetke pričevanja naših strank, posnetke operacij in predstavitev našega centra.

 

btn vec btn cenik

 

Povezave: Operacija dioptrije z robotom LenSx®, Verion®, Operacija dioptrije z implantacijo monofokalne premium leče, Operacija dioptrije z implantacijo multifokalne premium leče

 

Ana iz Ljubljane