Operacija dioptrije z vstavitvijo lecPriložnost znova videti kot nekoč

 

Operacija sive mrene oz. katarakte se prične načrtovati, ko so zaradi slabšega vida prizadete pacientove vsakodnevne funkcije. Po obširnem specialističnem pregledu se določi dioptrija umetne intraokularne leče. Tekom kratkega operativnega posega pa nato naravno, skaljeno lečo odstranimo in jo nadomestimo z umetno intraokularno lečo.

 

Zmanjšana odvisnost od očal

Poseg je neboleč, ambulanten in poteka v lokalni anasteziji. Po posegu imajo pacienti pogosto nižjo dioptrijo in so manj odvisni od očal, kar zlasti velja za implantacijo t.i. premium leč (multifokalne in/ali torične intraokularne leče). Operacije sive mrene je tako lahko priložnost znova videti tako kot nekoč, tako na blizu kot tudi na daleč.

 

Ultrazvočna odstranitev naravne leče

V naši ustanovi uporabljamo najnovejšo aparaturo Centurion® (Alcon), ki omogoča operacijo brez nihanja tlaka v očesu in zelo učinkovito ultrazvočno odstranitev tudi najtrših naravnih leč.

 

Najsodobnejši laserski sistem LenSx®

Naravno lečo lahko odstranimo s pomočjo LenSx® (Alcon) sistema, ki zagotavlja večjo predvidljivost in natančnost posega, manjšo poškodbo za očesna tkiva in omogoča vrhunske rezultate. Več o operaciji sive mrene z robotom.

 

Povezave: O sivi mreni, Operacije sive mrene z robotom LenSx®, Operacija dioptrije z implantacijo monofokalne premium leče, Operacija dioptrije z implantacijo multifokalne premium leče