KONTAKT
Očesni center Irman / Očesne operacije / Splošno o operacijah dioptrije

Si predstavljate življenje brez očal ali kontaktnih leč? Za to imate pri nas dobre možnosti!

 

Očesni Center Irman je eden izmed vodilnih centrov refraktivne oftalmokirurgije v Sloveniji. Prvi v Sloveniji smo uvedeli operacijo dioptrije z lasersko metodo. Že od leta 1996 smo pionirji med slovenskimi okulističnimi centri v uvajanju novih laserskih metod očesnih operacij.

Kaj je operacija dioptrije?

Operacija dioptrije je očesna operacija, s katero se izboljša refrakcijsko stanje očesa in zmanjša odvisnost od očal ali kontaktnih leč. Izvajamo jo s pomočjo laserja, ki preoblikuje izbočenost prosojnega sprednjega dela očesa (roženice) in tako trajno spremeni dioptrijsko vrednost očesa, ali pa z vsaditvijo umetnih leč.

Operacije dioptrije so uspešne

V svetu je bilo uspešno opravljenih že več kot 50 milijonov operacij dioptrije. Statistika kaže, da so uspešne; več kot 95% pacientom ni bilo potrebno več nositi očal (vir: ameriška agencija FDA). Poleg tega gre za izredno varne operacije; razmerje med učinkovitostjo in varnostjo je ena izmed najvišjih v medicini nasploh. Varnost je na prvem mestu! Ugotovitve in rezultati našega centra sovpadajo s svetovnimi trendi. Operacije z laserjem predstavljajo pretežen del operacij dioptrije, vedno pogostejše pa so tudi operacije vsaditve umetne znotrajočesne leče. Ocene naših pacientov so pozitivne; le 1-2% pacientov je bilo razočaranih, ker njihova operacija ni bila tako uspešna kot pri znancih.

 

Najsodobnejša tehnologija

V našem centru smo v 25-ih letih svojega delovanja pridobili izjemno znanje in izkušnje na področju laserskih operacij dioptrije. Posebej smo v naši ustanovi ponosni na uvedbo excimer laserja 7. generacije EX-500 (Alcon), ki omogoča neprimerljivo natančnost, varnost in hitrost poega. Ta najsodobnejša generacija excimer laserja se lahko uporablja tudi v kombinaciji z najnovejšo površinsko metodo Transepitelno fotorefraktivno keratektomijo (T-PRK) in femto-LASIK, ki ju v naši ustanovi uporabljamo zaradi njune izredne varnosti in predvidljivosti.

 

Robotska očesna operacija

Z uporabo laserskega sistema LenSx® smo se postavili ob bok najsodobnejšim svetovnim centrom. Napredna femtosekundna tehnologija omogoča t.i. robotsko lasersko operacijo na očeh. LenSx® zagotavlja večjo predvidljivost in natančnost, manjšo poškodbo za očesna tkiva in omogoča vrhunske rezultate, tako pri operacijah dioptrije kot pri operacijah z vstavitvijo leče.

 

Individualiziran pristop

Tudi uporaba Contoura® in Verion® tehnologij odraža naše prepričanje v zagotavljanje najsodobnejših tehnologij in najboljših rezultatov našim pacientom. Obe tehnologiji obravnata vsakega pacienta kot unikat in omogočata izvedbo terapije na podlagi dejanskih digitaliziranih značilnostih posameznikovih oči. To omogoča do sedaj še nikoli dosežene cilje!