KONTAKT
Očesna diagnostika in kirurgija Irman / Očesne operacije / BlefaroplastikaZ estetskim posegom korekcije vek oz. blefaroplastike odstranimo odvečno kožo in maščevje ter ustvarimo novo obliko vek. Cilj posega je doseči naraven videz spočitosti in vedrine. Poleg estetskega videza je pomemben funkcionalni vidik operacije.

 

Kaj povzroči potrebo po blefaroplastiki?

Z leti pride do razvlečenja in povešenja kože in mišic vek.

Včasih pride poleg tega tudi do izbočenja maščobnih blazinic, ki obdajajo zrklo spredaj pod kožo. Odvečna koža, mišice in maščoba lahko povesijo veko in v nekaterih primerih ovirajo vaš vid. To lahko vodi v občutek napetosti v očeh in čelu, razdraženost kože, zmanjšano vidno polje in videz utrujenosti in staranja.

Kaj je blefaroplastika?

Blefaroplastika je odstranitev ali repozicija kože, mišic in/ali maščobnih blazinic zgornjih ali spodnjih vek.

Na zgornjih vekah operativni rez poteka po naravni gubi veke in je postoperativna brazgotina deloma skrita v njej. Na spodnjih vekah operativni rez poteka na koži pod trepalnicami ali pa se opravi operacija z rezom skozi notranje plasti veke.

Kako bo operacija vplivala na moj vid in videz?

Rezultat blefaroplastike je odvisen od posameznikovih simptomov, anatomije, želja in zmožnosti prilagajanja na spremembe. Blefaroplastika izboljša vid le, če je prej odvečno tkivo oviralo vaš vid. Po odstranitvi takega odvečnega tkiva lahko pride v oko več svetlobe, vidno polje se poveča.

Ta operacija ne odpravi drugih vzrokov slabšega vida, ki izvirajo iz samega očesa. Po odstranitvi odvečne kože, mišic in/ali maščobe
mnogi pacienti občutijo izboljšan in mladostnejši videz. V nasprotju pa imajo lahko nekateri pacienti nerealna pričakovanja glede vpliva operacije na izboljšanje njihovega videza. Drugi pacienti se bodo stežka prilagodili na videz po operaciji. Skrbno preučite vaše želje in cilje ter vašo zmožnost prilagajanja na nov videz, preden se odločite za operacijo.


TRADICIJA

NATANČNOST

VRHUNSKI REZULTATI

Izjave strank

 • Melita G.

  "Pohvale tudi z moje strani. Sicer nisem bila na operaciji, morda še kdaj bom, so mi pa pred časom priporočali, da se naj naročim za kontrolo in tam kupim leče (imam cilindre). Z njihovo pomočjo sem prvič lahko nosila leče z užitkom, bili so izredno prijazni, razumljivi in pripravljeni pomagati! Vzeli so si dovolj časa in se posvetili mojim očem. Tega ne doživis povsod 🙂 kapo dol 🙂"

  Vir: Facebook
 • Tanja P.

  "Pred 17 leti je dr. Irman iz Žalca lasersko operiral mojo hči, ki je imela že kar visoko dioptrijo, skoraj 5. Še danes je na O. Res se splača, kdor zmore ta strošek."

  Vir: Facebook
 • Tea S.

  "Jaz bi pa želela pohvaliti dr. Grčarja. S sinom sva bila pri njemu na pregledu, ko je bil naš mali star 1,5 meseca in od takrat imamo redne kontrole pri njemu. Gospod Grčar je prijazen in umirjen, vzame si čas, da zadeve razloži, do otroškega pacienta pa nežen. Pohvalila bi tudi zdravstvenega tehnika v sprejemnem prostoru in njegov odnos in razumevanje ob nenadnih izpadih trme dvoletnikov 🙂"

  Vir: Facebook
 • Rajka P.

  "Jaz sem zbrala pogum in se dala operirat in lahko samo pohvalim vse. če imaš dioptrijo - 20 in te porihtajo da si brez očal in brez vsakih problemov mislim da ni kaj dodati. Kdor se bo odločil za ordinacijo Irman se bo pravilno odločil. Vse čestitke celotni ekipi."

  Vir: Facebook
 • Anabella

  "Jaz sem opravila pri dr.Irmanu lasersko operacijo vida. Vse pohvale in veliko zadovoljstvo. 😅 Priporočam !!!"

  Vir: Facebook
 • Milena C.

  "Bila sem na operaciji sive mrene in vstavili so mi multifokalne leče. Zelo sem zadovoljna in priporočam. Čestitke tudi dr. Grčarju, ki me je operiral!"

  Vir: Facebook
 • Vesna Č.

  "Pozdravljeni. Pred skoraj 16-imi leti ste me operirali in mi odpravili dioptrijo. Sedaj sem nazaj na očalah, vendar se vedno lahko opravljam vse brez očal, razen vožnja z avtomobilom. Tudi hčerka je zadovoljna, vedno se posvetite nam in se potrudite max. da bi nam ustregli. Hvala vam, saj ste najboljši daleč naokrog."

  Vir: Facebook
 • Slava M.

  "Bravo! Sem bila ena izmed prvih operirank, verjemite še zdaj drži, Prisegam na vaše storitve. Stokovnost, prijaznost skratka vse z veliko začetnico ... pa še boli nič ne ... Vse lepo vam želim."

  Vir: Facebook
 • Marjetka R.

  "Dr. Irman je zakon. Po tem, ko je medicina nad menoj obupala, me je on rešil in me operiral. Danes živim novo življenje z novim vidom. Očala potrebujem le še za TV in vožnjo. Hvala!"

  Vir: Facebook
 • Mateja Č.

  "Čestitke, zame NAJ NAJ okulistu. Sem že vrsto let njegova pacientka in sem zelo zadovoljna. Tudi operacijo sem uspešno prestala in sem že tri leta brez očal oz. leč. Res, zaupanja vreden doktor...Priporočam ga vsem, ki potrebujete pregled, zdravljenje, operacijo..."

  Vir: Facebook
 • Branka Č.

  "Dr. Irmanu želim dober pogled in še veliko uspeha. Tudi jaz sem bila pri njemu na operaciji in sem zelo zadovoljna. Super ste!"

  Vir: Facebook
 • Nermin K.

  "Vse pohvala celotnemu osebju klinike Irman. En mesec po uspešni operaciji počasi okrevam in čedalje bolje vidim. Hvala vam, da ste mi po 15-ih letih nošenja očal končno povrnili vid."

  Vir: Facebook
 • Sandi P.

  "V torek sem bil pri njih za diobtrijo operiran tudi sam. Štiri dni po posegu normalno vozim in brez težav pišem po fb. Mojstri svojega poklica..."

  Vir: Facebook
 • Selmi O.

  "Čestitke!! Vse dobro še naprej..vsem, sam sem bil operiran pri vas dr.Irman, leto in pol nazaj (prk)... Enkratna življenjsa izkušnja.. priporočam naprej.. Lepe pozdrave 🙂"

  Vir: Facebook
 • Gorazd A.

  "Pred leti sem bil na operaciji pri dr. Irmanu ... vrhunski strokovnjak, ki se pacientu resni;no posveti...."

  Vir: Facebook
 • Polona J.

  "Pri dr. Irmanu sem "spregledala" pred 12 leti, že takrat opravljeno profesionalno in še danes kot sokol!"

  Vir: Facebook
 • Sandra T.S.

  "Moj dragi je "spregledal" pri Irmanu pred 9 leti. Do danes vidi kot sokol in res popolna sprememba življenja na bolje. Najboljša investicija v življenju."

  Vir: Facebook
 • Maja Š.D.

  "Pri Irmanovih samo pozitivne izkušnje! Izkušeni, prijazni in zaupanja vredni."

  Vir: Facebook
 • Helena B.

  "Jaz sem se ponovno rodila, vidim brez očal po vaši zaslugi dr. Irman...ČESTITKE....celotni vaši ekipi....HVALA.."

  Vir: Facebook

Kdo je primeren kandidat?

Posamezniki, ki si želijo bolj mladosten videz.
Zdravi posamezniki brez zdravstvenih težav, ki bi lahko vplivale na poseg.
Posamezniki brez resnih očesnih obolenj.

Zmožnost dela po posegu

Operirane osebe niso sposobne normalno opravljati svojega dela oziroma poklica 1–3 tedne po operaciji, kar je odvisno od reakcije posameznikovega tkiva na operacijo, zahtev poklica in načina življenja.

Druge možnosti zdravljenja

V primeru opustitve posega se ne povzroča dodatna ali nepopravljiva škoda za zdravje. Obstajajo tudi druge, manj invazivne, vendar tudi manj učinkovite nekirurške metode: laserske, kemične in druge površinske metode obdelave kože vek.