KONTAKT
Očesni center Irman / Očesne operacije / Blefaroplastika

 

Z estetskim posegom korekcije vek oz. blefaroplastike odstranimo odvečno kožo in maščevje ter ustvarimo novo obliko vek. Cilj posega je doseči naraven videz spočitosti in vedrine. Poleg estetskega videza je pomemben funkcionalni vidik operacije.

 

Kaj povzroči potrebo po blefaroplastiki?

Z leti pride do razvlečenja in povešenja kože in mišic vek.

Včasih pride poleg tega tudi do izbočenja maščobnih blazinic, ki obdajajo zrklo spredaj pod kožo. Odvečna koža, mišice in maščoba lahko povesijo veko in v nekaterih primerih ovirajo vaš vid. To lahko vodi v občutek napetosti v očeh in čelu, razdraženost kože, zmanjšano vidno polje in videz utrujenosti in staranja.

Kaj je blefaroplastika?

Blefaroplastika je odstranitev ali repozicija kože, mišic in/ali maščobnih blazinic zgornjih ali spodnjih vek.

Na zgornjih vekah operativni rez poteka po naravni gubi veke in je postoperativna brazgotina deloma skrita v njej. Na spodnjih vekah operativni rez poteka na koži pod trepalnicami ali pa se opravi operacija z rezom skozi notranje plasti veke.

Kako bo operacija vplivala na moj vid in videz?

Rezultat blefaroplastike je odvisen od posameznikovih simptomov, anatomije, želja in zmožnosti prilagajanja na spremembe. Blefaroplastika izboljša vid le, če je prej odvečno tkivo oviralo vaš vid. Po odstranitvi takega odvečnega tkiva lahko pride v oko več svetlobe, vidno polje se poveča.

Ta operacija ne odpravi drugih vzrokov slabšega vida, ki izvirajo iz samega očesa. Po odstranitvi odvečne kože, mišic in/ali maščobe
mnogi pacienti občutijo izboljšan in mladostnejši videz. V nasprotju pa imajo lahko nekateri pacienti nerealna pričakovanja glede vpliva operacije na izboljšanje njihovega videza. Drugi pacienti se bodo stežka prilagodili na videz po operaciji. Skrbno preučite vaše želje in cilje ter vašo zmožnost prilagajanja na nov videz, preden se odločite za operacijo.


TRADICIJA

NATANČNOST

VRHUNSKI REZULTATI

Izjave strank

 • Branka Č.
  "Dr. Irmanu želim dober pogled in še veliko uspeha. Tudi jaz sem bila pri njemu na operaciji in sem zelo zadovoljna. Super ste!"

  Vir: Facebook
 • Slava M.
  "Bravo! Sem bila ena izmed prvih operirank, verjemite še zdaj drži, Prisegam na vaše storitve. Stokovnost, prijaznost skratka vse z veliko začetnico ... pa še boli nič ne ... Vse lepo vam želim."

  Vir: Facebook
 • Sandra T.S.
  "Moj dragi je "spregledal" pri Irmanu pred 9 leti. Do danes vidi kot sokol in res popolna sprememba življenja na bolje. Najboljša investicija v življenju."

  Vir: Facebook
 • Selmi O.
  "Čestitke!! Vse dobro še naprej..vsem, sam sem bil operiran pri vas dr.Irman, leto in pol nazaj (prk)... Enkratna življenjsa izkušnja.. priporočam naprej.. Lepe pozdrave 🙂"

  Vir: Facebook
 • Irena Š.
  "Bila pred 15 leti in še vedno super vidim , vsa pohvala ekipi , priporočam"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Marjetka R.
  "Dr. Irman je zakon. Po tem, ko je medicina nad menoj obupala, me je on rešil in me operiral. Danes živim novo življenje z novim vidom. Očala potrebujem le še za TV in vožnjo. Hvala!"

  Vir: Facebook
 • Barbara B.
  " Smo leta 2021 in moj vid je še vedno odličen. Operacija je bila opravljena pred 22 leti."

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Gorazd A.
  "Pred leti sem bil na operaciji pri dr. Irmanu ... vrhunski strokovnjak, ki se pacientu resni;no posveti...."

  Vir: Facebook
 • Anabella
  "Jaz sem opravila pri dr.Irmanu lasersko operacijo vida. Vse pohvale in veliko zadovoljstvo. 😅 Priporočam !!!"

  Vir: Facebook
 • Metka V.
  "Zelo vrhunsko cela ekipa. Meni so rešili svet. 💕"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Vesna Č.
  "Pozdravljeni. Pred skoraj 16-imi leti ste me operirali in mi odpravili dioptrijo. Sedaj sem nazaj na očalah, vendar se vedno lahko opravljam vse brez očal, razen vožnja z avtomobilom. Tudi hčerka je zadovoljna, vedno se posvetite nam in se potrudite max. da bi nam ustregli. Hvala vam, saj ste najboljši daleč naokrog."

  Vir: Facebook
 • Rajka P.
  "Jaz sem zbrala pogum in se dala operirat in lahko samo pohvalim vse. če imaš dioptrijo - 20 in te porihtajo da si brez očal in brez vsakih problemov mislim da ni kaj dodati. Kdor se bo odločil za ordinacijo Irman se bo pravilno odločil. Vse čestitke celotni ekipi."

  Vir: Facebook
 • Helena B.
  "Jaz sem se ponovno rodila, vidim brez očal po vaši zaslugi dr. Irman...ČESTITKE....celotni vaši ekipi....HVALA.."

  Vir: Facebook
 • Jasna V.
  "Po dolgih letih nošenja očal in leck sem pred dvemi leti imela operativno poseg zamenjave leč. Sedaj vidim bolj kot v mladosti. Hvaležna vrhunskim strokovnjakom. Zelo prijazno osebje. Hvala ker ste. 🍀"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Anja A.
  "Zeeeelooo zadovoljna z Vašimi storitvami!!! Iz ❤ Hvala!!!"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Tea S.
  "Jaz bi pa želela pohvaliti dr. Grčarja. S sinom sva bila pri njemu na pregledu, ko je bil naš mali star 1,5 meseca in od takrat imamo redne kontrole pri njemu. Gospod Grčar je prijazen in umirjen, vzame si čas, da zadeve razloži, do otroškega pacienta pa nežen. Pohvalila bi tudi zdravstvenega tehnika v sprejemnem prostoru in njegov odnos in razumevanje ob nenadnih izpadih trme dvoletnikov 🙂"

  Vir: Facebook
 • Maja Š.D.
  "Pri Irmanovih samo pozitivne izkušnje! Izkušeni, prijazni in zaupanja vredni."

  Vir: Facebook
 • Božana B.
  "Zelo zadovoljna z njihovimi storitvami,z njihovo pomočjo vidim kot v mladosti.(operatovna zamenjava leč obeh očes)"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Mateja Č.
  "Čestitke, zame NAJ NAJ okulistu. Sem že vrsto let njegova pacientka in sem zelo zadovoljna. Tudi operacijo sem uspešno prestala in sem že tri leta brez očal oz. leč. Res, zaupanja vreden doktor...Priporočam ga vsem, ki potrebujete pregled, zdravljenje, operacijo..."

  Vir: Facebook
 • Nermin K.
  "Vse pohvala celotnemu osebju klinike Irman. En mesec po uspešni operaciji počasi okrevam in čedalje bolje vidim. Hvala vam, da ste mi po 15-ih letih nošenja očal končno povrnili vid."

  Vir: Facebook
 • Milan G.
  "Zelo zadovoljen in nimam besed."

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Tanja P.
  "Pred 17 leti je dr. Irman iz Žalca lasersko operiral mojo hči, ki je imela že kar visoko dioptrijo, skoraj 5. Še danes je na O. Res se splača, kdor zmore ta strošek."

  Vir: Facebook
 • Polona J.
  "Pri dr. Irmanu sem "spregledala" pred 12 leti, že takrat opravljeno profesionalno in še danes kot sokol!"

  Vir: Facebook
 • Melita G.
  "Pohvale tudi z moje strani. Sicer nisem bila na operaciji, morda še kdaj bom, so mi pa pred časom priporočali, da se naj naročim za kontrolo in tam kupim leče (imam cilindre). Z njihovo pomočjo sem prvič lahko nosila leče z užitkom, bili so izredno prijazni, razumljivi in pripravljeni pomagati! Vzeli so si dovolj časa in se posvetili mojim očem. Tega ne doživis povsod 🙂 kapo dol 🙂"

  Vir: Facebook
 • Milena C.
  "Bila sem na operaciji sive mrene in vstavili so mi multifokalne leče. Zelo sem zadovoljna in priporočam. Čestitke tudi dr. Grčarju, ki me je operiral!"

  Vir: Facebook
 • Sandi P.
  "V torek sem bil pri njih za diobtrijo operiran tudi sam. Štiri dni po posegu normalno vozim in brez težav pišem po fb. Mojstri svojega poklica..."

  Vir: Facebook

Kdo je primeren kandidat?

Posamezniki, ki si želijo bolj mladosten videz.
Zdravi posamezniki brez zdravstvenih težav, ki bi lahko vplivale na poseg.
Posamezniki brez resnih očesnih obolenj.

Zmožnost dela po posegu

Operirane osebe niso sposobne normalno opravljati svojega dela oziroma poklica 1–3 tedne po operaciji, kar je odvisno od reakcije posameznikovega tkiva na operacijo, zahtev poklica in načina življenja.

Zmožnost dela po posegu

Druge možnosti zdravljenja

V primeru opustitve posega se ne povzroča dodatna ali nepopravljiva škoda za zdravje. Obstajajo tudi druge, manj invazivne, vendar tudi manj učinkovite nekirurške metode: laserske, kemične in druge površinske metode obdelave kože vek.

 

Druge možnosti zdravljenja