KONTAKT
Očesni center Irman / Očesne operacije / Operacija dioptrije z vstavitvijo znotrajočesne predleče

Operacija dioptrije z vstavitvijo znotrajočesne predleče logo

 

Operacija dioptrije z implantacijo Staar Visian ICL™ znotrajočesne predleče je mikrokirurški operativni poseg, kjer v oko vstavimo oz. implantiramo umetno znotrajočesno lečo tik pred naravno lečo. Takšni leči pravimo tudi fakična intraokularna leča (FIOL). Ta vrsta operacije dioptrije je okvirno primerna za starosti od 18 do 50 let.

 

Ana opisuje svojo izkušnjo z implantacijo leč

Visokotehnološki material, ki ščiti oko pred UV žarki

Staar Visian ICL (Implantable Collamer Lens, Implantable Contact Lens) je tanka umetna očesna leča. Narejena je iz visokotehnološkega materiala kolamera, ki je zaradi vsebnosti kolagena biokompatibilen (telo ga ne sprejema kot tujek). Vsebuje tudi UV zaščito, ki varuje globlja očesna tkiva pred škodljivimi vplivi sončne svetlobe.

UV ZAŠČITA logo
UV
ZAŠČITA
ODLIČNA BIOKOMPATIBILNOST logo
ODLIČNA
BIOKOMPATIBILNOST
VISOKOTEHNOLOŠKI MATERIAL KOLAMER logo
VISOKOTEHNOLOŠKI
MATERIAL KOLAMER

Osvobodite in zaščitite svoj vid

Leča se namesti med šarenico (obarvani del očesa) in naravno očesno lečo. Namenjena je trajni korekciji dioptrije, čeprav jo je možno iz očesa tudi odstraniti (npr. med operacijo sive mrene kasneje v življenju).

pozicija vstavljene leče

Kdo je primeren kandidat?

oznaka za naštevanjeCiljna starost 18–40 let
oznaka za naštevanjeKandidati, ki niso bili primerni za lasersko operacijo
oznaka za naštevanjeKorekcija vseh vrst dioptrij

Izjave strank

 • Nermin K.
  "Vse pohvala celotnemu osebju klinike Irman. En mesec po uspešni operaciji počasi okrevam in čedalje bolje vidim. Hvala vam, da ste mi po 15-ih letih nošenja očal končno povrnili vid."

  Vir: Facebook
 • Milena C.
  "Bila sem na operaciji sive mrene in vstavili so mi multifokalne leče. Zelo sem zadovoljna in priporočam. Čestitke tudi dr. Grčarju, ki me je operiral!"

  Vir: Facebook
 • Anja A.
  "Zeeeelooo zadovoljna z Vašimi storitvami!!! Iz ❤ Hvala!!!"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Helena B.
  "Jaz sem se ponovno rodila, vidim brez očal po vaši zaslugi dr. Irman...ČESTITKE....celotni vaši ekipi....HVALA.."

  Vir: Facebook
 • Polona J.
  "Pri dr. Irmanu sem "spregledala" pred 12 leti, že takrat opravljeno profesionalno in še danes kot sokol!"

  Vir: Facebook
 • Metka V.
  "Zelo vrhunsko cela ekipa. Meni so rešili svet. 💕"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Irena Š.
  "Bila pred 15 leti in še vedno super vidim , vsa pohvala ekipi , priporočam"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Mateja Č.
  "Čestitke, zame NAJ NAJ okulistu. Sem že vrsto let njegova pacientka in sem zelo zadovoljna. Tudi operacijo sem uspešno prestala in sem že tri leta brez očal oz. leč. Res, zaupanja vreden doktor...Priporočam ga vsem, ki potrebujete pregled, zdravljenje, operacijo..."

  Vir: Facebook
 • Milan G.
  "Zelo zadovoljen in nimam besed."

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Vesna Č.
  "Pozdravljeni. Pred skoraj 16-imi leti ste me operirali in mi odpravili dioptrijo. Sedaj sem nazaj na očalah, vendar se vedno lahko opravljam vse brez očal, razen vožnja z avtomobilom. Tudi hčerka je zadovoljna, vedno se posvetite nam in se potrudite max. da bi nam ustregli. Hvala vam, saj ste najboljši daleč naokrog."

  Vir: Facebook
 • Tanja P.
  "Pred 17 leti je dr. Irman iz Žalca lasersko operiral mojo hči, ki je imela že kar visoko dioptrijo, skoraj 5. Še danes je na O. Res se splača, kdor zmore ta strošek."

  Vir: Facebook
 • Maja Š.D.
  "Pri Irmanovih samo pozitivne izkušnje! Izkušeni, prijazni in zaupanja vredni."

  Vir: Facebook
 • Božana B.
  "Zelo zadovoljna z njihovimi storitvami,z njihovo pomočjo vidim kot v mladosti.(operatovna zamenjava leč obeh očes)"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Sandra T.S.
  "Moj dragi je "spregledal" pri Irmanu pred 9 leti. Do danes vidi kot sokol in res popolna sprememba življenja na bolje. Najboljša investicija v življenju."

  Vir: Facebook
 • Sandi P.
  "V torek sem bil pri njih za diobtrijo operiran tudi sam. Štiri dni po posegu normalno vozim in brez težav pišem po fb. Mojstri svojega poklica..."

  Vir: Facebook
 • Marjetka R.
  "Dr. Irman je zakon. Po tem, ko je medicina nad menoj obupala, me je on rešil in me operiral. Danes živim novo življenje z novim vidom. Očala potrebujem le še za TV in vožnjo. Hvala!"

  Vir: Facebook
 • Melita G.
  "Pohvale tudi z moje strani. Sicer nisem bila na operaciji, morda še kdaj bom, so mi pa pred časom priporočali, da se naj naročim za kontrolo in tam kupim leče (imam cilindre). Z njihovo pomočjo sem prvič lahko nosila leče z užitkom, bili so izredno prijazni, razumljivi in pripravljeni pomagati! Vzeli so si dovolj časa in se posvetili mojim očem. Tega ne doživis povsod 🙂 kapo dol 🙂"

  Vir: Facebook
 • Branka Č.
  "Dr. Irmanu želim dober pogled in še veliko uspeha. Tudi jaz sem bila pri njemu na operaciji in sem zelo zadovoljna. Super ste!"

  Vir: Facebook
 • Slava M.
  "Bravo! Sem bila ena izmed prvih operirank, verjemite še zdaj drži, Prisegam na vaše storitve. Stokovnost, prijaznost skratka vse z veliko začetnico ... pa še boli nič ne ... Vse lepo vam želim."

  Vir: Facebook
 • Barbara B.
  " Smo leta 2021 in moj vid je še vedno odličen. Operacija je bila opravljena pred 22 leti."

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Anabella
  "Jaz sem opravila pri dr.Irmanu lasersko operacijo vida. Vse pohvale in veliko zadovoljstvo. 😅 Priporočam !!!"

  Vir: Facebook
 • Tea S.
  "Jaz bi pa želela pohvaliti dr. Grčarja. S sinom sva bila pri njemu na pregledu, ko je bil naš mali star 1,5 meseca in od takrat imamo redne kontrole pri njemu. Gospod Grčar je prijazen in umirjen, vzame si čas, da zadeve razloži, do otroškega pacienta pa nežen. Pohvalila bi tudi zdravstvenega tehnika v sprejemnem prostoru in njegov odnos in razumevanje ob nenadnih izpadih trme dvoletnikov 🙂"

  Vir: Facebook
 • Jasna V.
  "Po dolgih letih nošenja očal in leck sem pred dvemi leti imela operativno poseg zamenjave leč. Sedaj vidim bolj kot v mladosti. Hvaležna vrhunskim strokovnjakom. Zelo prijazno osebje. Hvala ker ste. 🍀"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Gorazd A.
  "Pred leti sem bil na operaciji pri dr. Irmanu ... vrhunski strokovnjak, ki se pacientu resni;no posveti...."

  Vir: Facebook
 • Rajka P.
  "Jaz sem zbrala pogum in se dala operirat in lahko samo pohvalim vse. če imaš dioptrijo - 20 in te porihtajo da si brez očal in brez vsakih problemov mislim da ni kaj dodati. Kdor se bo odločil za ordinacijo Irman se bo pravilno odločil. Vse čestitke celotni ekipi."

  Vir: Facebook
 • Selmi O.
  "Čestitke!! Vse dobro še naprej..vsem, sam sem bil operiran pri vas dr.Irman, leto in pol nazaj (prk)... Enkratna življenjsa izkušnja.. priporočam naprej.. Lepe pozdrave 🙂"

  Vir: Facebook

Kdaj priporočamo?

Omogoča zelo dobro korekcijo različnih motenj refrakcije. Najpogosteje se uporablja za korekcijo višje kratkovidnosti (do -20,0 dioptrij) in astigmatizma (do -6,0 dioptrij). To so tudi tiste dioptrije, kjer je operacija z laserjem načeloma še mogoča, a je rezultat bolj odvisen od nepredvidljive celitvene reakcije očesa. Primerna je tudi pri očeh s tanjšo roženico in za korekcijo daljnovidnosti (do 10,0 dioptrij).

VISOKOTEHNOLOŠKI MATERIALI logo
VISOKOTEHNOLOŠKI
MATERIALI
LEČO JE MOŽNO ODSTRANITI logo
LEČO JE MOŽNO
ODSTRANITI
VRHUNSKI REZULTATI logo
VRHUNSKI
REZULTATI

Kako poteka operacija?

Operacija vstavitve Visian ICL lečke poteka v lokalni anesteziji (kapljice), traja nekaj minut in  je popolnoma neboleča. Pacient udobno leži na postelji in opazuje lučko v mikroskopu. V nekaj minutah se s pomočjo natančnih mikrokirurških inštrumentov v oko vstavi drobna Staar Visian kolamerna predlečka.  Po posegu se s pacientom pogovorimo o pravilih obnašanja po posegu ter damo natančna navodila o uporabi zdravil, ki jih pacient prejme ob koncu operacije za domov.

pacient pod mikroskopom

Po operaciji

Rehabilitacija po taki operaciji je zelo hitra. Že v naslednjih dneh po operaciji se pričakuje dobra vidna ostrina.

Operirane osebe niso sposobne normalno opravljati svojega dela oziroma poklica 1–3 tedne po operaciji, kar je odvisno od reakcije posameznega očesa na operacijo, zahtev poklica in načina življenja.

Heading

Od ponedeljka 1.8.2022 do petka 5.8.2022 je očesna ambulanta zaprta.
V primeru nujnih stanj se prosimo obrnite na urgentno očesno ambulanto SB Celje.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo. Ekipa Očesnega centra Irman