fbpx
KONTAKT
Očesni center Irman / Očesne operacije / Komu zaupati operacijo?

Množica informacij iz vprašljivih virov vnaša zmedo in dvome o že tako težki odločitvi – katero očesno kliniko izbrati za Vašo operacijo dioptrije. V zadnjem času so se razširile agencije, ki priporočajo specifične očesne klinike za operacijo dioptrije. Agencije zagotavljajo odlično kakovost, popoln vid, garancijo in popolno varnost operacije – seveda za najugodnejšo ceno. Krožijo tudi vprašljive raziskave, ki primerjajo kakovost klinik med seboj. V forumih se pojavljajo  imaginarne osebe, ki bi dale roko v ogenj za izbran očesni center v tujini, hkrati pa ne pozabijo omeniti, kako prijazni so bili slovenski predstavniki agencije.

100% zagotovilo uspešnosti operacije ni realno

So Vam znane izjave kot so: garancija, 110% rezultati, perfekcija …? Spreglejte jih! Kar se sliši predobro, da bi bilo res, pač ni. Operacija dioptrije je sicer res mnogim izboljšala kakovost življenja. Določenim pacientom je dejansko lažje svetovati specifično operacijo korekcije dioptrije, ker imajo zanjo dobre anatomske pogoje. A prav nikomur se ne more 100% zagotoviti popolnih rezultatov. Agencije pa ne varčujejo s takšnimi nerealnimi trditvami, vendar si poglejmo droben tisk: agencija ne odgovarja za kakršnokoli škodo povzročeno stranki. Zanjo še vedno odgovarja zdravnik, ki se bo moral spopadati s toliko hujšim razočaranjem v primeru nepričakovanih rezultatov ravno zaradi nerealnih marketinških zagotovil agencij, ki jih je posredno podprl s plačevanjem provizij agenciji.

Preglejte objektivne rezultate raziskav

V primeru sodelovanja z oglaševalskimi agencijami se pojavlja vprašljivost rezultatov in varnosti. Raziskave, s katerimi želijo agencije dokazati kakovost so, milo rečeno, na zelo nizki znanstveni ravni in nemalokrat zavajajoče. V nedavni internetni ‘neodvisni’ raziskavi so prikazali razliko v kakovosti očesnih klinik. Ena od klinik se v času raziskave sploh še ni ukvarjala z lasersko korekcijo dioptrije, a se je že uvrstila v primerjalni tabeli! Tiste klinike, s katerimi imajo ‘raziskovalci’ pogodbe, so seveda ocenjene kot najboljše. Dobro se je zavedati,  da to niso neodvisne raziskave in da izvajalci raziskav dobijo provizijo za vsakega pacienta, ki ga prepričajo.

Najboljše so neodvisne (znan naj bo vir financiranja, po možnosti s strani države), prospektivne, dvojno-slepe študije z naključno izbranim vzorcem. Dober vir informacij so npr. ameriške FDA študije: http://www.fda.gov/MedicalDevices/ProductsandMedicalProcedures/SurgeryandLifeSupport/LASIK/. Ena izmen boljših ameriških neodvisnih organizacij je tudi ConsumerReports.org kjer lahko najdete več informacij o zadovoljstvu po LASIK operaciji: https://www.consumerreports.org/cro/2013/02/lasik-eye-surgery/index.htm

Zaupajte svoji očesni zdravnici ali zdravniku

Če v izbranem refraktivnem centru ne nudijo kontrol oz. so enostavno predaleč za redne kontrole, bo zdravljenje po operaciji vodila Vaša očesna zdravnica oz. zdravnik. Zato je pomembno, da upoštevate tudi njeno/njegovo strokovno mnenje.

Mnenje na forumih ni vedno zanesljivo

Razen, če Vas zanima, kaj si marketinške firme (oz. njihovi spletni ‘duhci’) mislijo o svojih izbranih klinikah in njihovih konkurentih. Težko je razlikovati med izkušnjami resničnih in izmišljenih pacientov. Do nedavnega nisem vedel, da se mnenja na forumih da kupiti. Tako priljubljeno demokratično orodje, na katerem najdemo različna mnenja o vzroku za vrtoglavico, rešitve za piskanje v ušesih in najboljšo kremo za celulit, je v primeru iskanja primernega izvajalca operacije dioptrije popolnoma odpovedalo. Odlične marketinške izjave, ki pohvalijo, priporočajo ali kritizirajo se lahko enostavno kupijo. Ohranite zdravo objektivnost. Pozanimajte se, kdo je moderator ali sponzor foruma.

Cena naj ne bo glavni dejavnik

Preden so podpisali pogodbe z drugimi klinikami, je večina oglaševalskih agencij ponudilo sodelovanje tudi našemu centru. Ocenili smo, da provizije, ki jih zahtevajo za to, da privabijo pacienta in načini na katerega nagovarjajo pacienta niso ne upravičeni in so mnogokrat strokovno neprimerni. Odločili smo se izogniti posrednikom in prihranjena sredstva vložiti v nove tehnologije. Če bi kupovali in uporabljali stare in obrabljene naprave, bi seveda lahko znižali ceno posegov.
NASA je leta 2007 res odobrila posege LASIK in PRK na njihovih astronavtih pred nastopom službe, vendar nikjer nisem našel podatka o tem, da bi preferirala ali celo pogojevala uporabo specifičnega laserja. Od takrat so šli ‘space-shuttli’  v zaslužen pokoj. Morda bi morali tudi nekateri excimer laserji. Če na odločitev vpliva prihranek 200 EUR, se vprašajte zakaj je Vaš poseg toliko cenejši. Še vedno velja moder izrek, da je za kakovost potrebno plačati.

Širok izbor operativnih metod

Spodobna očesna klinika Vam mora poleg laserske terapije nuditi tudi širok izbor drugih sodobnih možnosti operacije dioptrije. Tako boste lahko prepričani, da je za Vaše oko izbrana najbolj optimalna metoda in ne metoda, ki jo narekujejo agencije.

Vzemite si čas za odločitev

Gre za pomembno odločitev. Najpomembnejši del posega je kakovosten predoperativni pregled in diagnostične naprave, s katerimi se postavi indikacijo za operativno tehniko. Če se zdravnik izogiba pogovoru o možnih zapletih, poiščite drugo mnenje.

Izjave strank

 • Jasna V.
  "Po dolgih letih nošenja očal in leck sem pred dvemi leti imela operativno poseg zamenjave leč. Sedaj vidim bolj kot v mladosti. Hvaležna vrhunskim strokovnjakom. Zelo prijazno osebje. Hvala ker ste. 🍀"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Irena Š.
  "Vse pohvale g. Irmanu, zelo zadovoljna pred 16 leti bila pri njih operirana, zmanjšanje dioptrije"

  Vir: Facebook
 • Marjetka R.
  "Dr. Irman je zakon. Po tem, ko je medicina nad menoj obupala, me je on rešil in me operiral. Danes živim novo življenje z novim vidom. Očala potrebujem le še za TV in vožnjo. Hvala!"

  Vir: Facebook
 • Aria V.
  "Če se kaj splača, se splača naložba v svoje zdravje. Očesni center Irman, hvaležna, zdaj vidim vse tisto, kar prej nisem."

  Vir: Facebook
 • Helena R.
  "Zelo zadovoljna z vašim delom, ki je strokoven, kvaliteten in kolektiv prijazen do uporabnikov."

  Vir: Facebook
 • Sandra T.S.
  "Moj dragi je "spregledal" pri Irmanu pred 9 leti. Do danes vidi kot sokol in res popolna sprememba življenja na bolje. Najboljša investicija v življenju."

  Vir: Facebook
 • Polona J.
  "Pri dr. Irmanu sem "spregledala" pred 12 leti, že takrat opravljeno profesionalno in še danes kot sokol!"

  Vir: Facebook
 • Metka V.
  "Zelo vrhunsko cela ekipa. Meni so rešili svet. 💕"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Irena Š.
  "Bila pred 15 leti in še vedno super vidim , vsa pohvala ekipi , priporočam"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Klavdija F.
  "Najboljša možna izbira Irman...jaz bila pred 20imi leti...občutek po operaciji pa neprecenljiv."

  Vir: Facebook
 • Božana B.
  "Največja naložba, ki sem jo naredila zase. Operirana pred 2 letoma, zelo zadovoljna. Ne razumem, zakaj ljudje hodijo na Hrvaško, če imamo isti poseg lahko narejen doma (Irman) z boljšo kvaliteto in primerljivo ceno."

  Vir: Facebook
 • Marina V.
  "Operirana dve leti nazaj. Zelo zadovoljna, da kvalitete življenja sploh ne omenjam! Osebje strokovno, prijazno in srčno z dr. Ireno Irman Grčar na čelu."

  Vir: Facebook
 • Slava M.
  "Bravo! Sem bila ena izmed prvih operirank, verjemite še zdaj drži, Prisegam na vaše storitve. Stokovnost, prijaznost skratka vse z veliko začetnico ... pa še boli nič ne ... Vse lepo vam želim."

  Vir: Facebook
 • Mateja Č.
  "Čestitke, zame NAJ NAJ okulisti. Sem že vrsto let njegova pacientka in sem zelo zadovoljna. Tudi operacijo sem uspešno prestala in sem že tri leta brez očal oz. leč. Res, zaupanja vreden doktor...Priporočam ga vsem, ki potrebujete pregled, zdravljenje, operacijo..."

  Vir: Facebook
 • Milena C.
  "Bila sem na operaciji sive mrene in vstavili so mi multifokalne leče. Zelo sem zadovoljna in priporočam. Čestitke tudi dr. Grčarju, ki me je operiral!"

  Vir: Facebook
 • Barbara B.
  " Smo leta 2021 in moj vid je še vedno odličen. Operacija je bila opravljena pred 22 leti."

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Metka V.
  "Kakšen napredek. Hvala ker se tako trudite poiskati rešitve tudi za nas ki vidimo malo. Brez vas bi bili popolnoma slepi. Vrhunska ekipa in vedno se z veseljem vračam samo k vam. LP"

  Vir: Facebook
 • Valeria M.
  "Že dvajset let cela smo družina oskrbljeni z lečami, očali in tudi operacijo. Kako pomembno je, da lahko nekomu tako zaupaš svoje zdravje."

  Vir: Facebook
 • Melita G.
  "Pohvale tudi z moje strani. Sicer nisem bila na operaciji, morda še kdaj bom, so mi pa pred časom priporočali, da se naj naročim za kontrolo in tam kupim leče (imam cilindre). Z njihovo pomočjo sem prvič lahko nosila leče z užitkom, bili so izredno prijazni, razumljivi in pripravljeni pomagati! Vzeli so si dovolj časa in se posvetili mojim očem. Tega ne doživis povsod 🙂 kapo dol 🙂"

  Vir: Facebook
 • Tanja P.
  "Pred 17 leti je dr. Irman iz Žalca lasersko operiral mojo hči, ki je imela že kar visoko dioptrijo, skoraj 5. Še danes je na O. Res se splača, kdor zmore ta strošek."

  Vir: Facebook
 • J. K.
  "Ga. Mateja Groboljšek Žgavc mi je ob asistenci Primoža Ošlaka izvedla blefaroplastiko. Ne samo, da je moj videz precej mlajši, tudi pogled je bolj odprt in jasen. Strokovnost, prijaznost in estetika so se ujele v poezijo. Vedno, kadar grem v ambulanto, se vedno znova prepričam, da sem v najboljših rokah."

  Vir: Email
 • Rajka P.
  "Jaz sem zbrala pogum in se dala operirat in lahko samo pohvalim vse. če imaš dioptrijo - 20 in te porihtajo da si brez očal in brez vsakih problemov mislim da ni kaj dodati. Kdor se bo odločil za ordinacijo Irman se bo pravilno odločil. Vse čestitke celotni ekipi."

  Vir: Facebook
 • Peter S.
  "Iz lastnih izkušenj povem očesni center ki mu lahko zaupate delajo strokovno in prijazno osebje samo tako naprej."

  Vir: Facebook
 • Brigita K.
  "Zadovoljna, super ekipa. Pohvale vsem skupaj."

  Vir: Facebook
 • Božana B.
  "Zelo zadovoljna z njihovimi storitvami,z njihovo pomočjo vidim kot v mladosti.(operatovna zamenjava leč obeh očes)"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Daša Z.
  "Pred skoraj 3 leti sem bila operirana pri njih. Kvaliteta življenja brez očal in leč je res dosti večja. Veliki strokovnjaki in zelo prijazni. Srečno!"

  Vir: Facebook
 • Vesna Č.
  "Pozdravljeni. Pred skoraj 16-imi leti ste me operirali in mi odpravili dioptrijo. Sedaj sem nazaj na očalah, vendar se vedno lahko opravljam vse brez očal, razen vožnja z avtomobilom. Tudi hčerka je zadovoljna, vedno se posvetite nam in se potrudite max. da bi nam ustregli. Hvala vam, saj ste najboljši daleč naokrog."

  Vir: Facebook
 • Nermin K.
  "Vse pohvala celotnemu osebju klinike Irman. En mesec po uspešni operaciji počasi okrevam in čedalje bolje vidim. Hvala vam, da ste mi po 15-ih letih nošenja očal končno povrnili vid."

  Vir: Facebook
 • Jasna V.
  "Prezadovoljna po operaciji sploh če imaš visoko dioptrijo. Po štirih letih še vedno zelo zadovoljna. Vedno in povsod jih priporočam."

  Vir: Facebook
 • Katarina Š.
  "Oba z možem sva operirana v očesnem centru Irman in sva zeeeloo zadovoljna. Prijazno in strokovno osebje, dr. Irmanova je kot dobra vila takoj ji zaupaš..Priporočam jih povsod."

  Vir: Facebook
 • Judita L.
  "Tudi jaz sem že 20 let zadovoljna s storitvami klinike Irman. Najprej z lasersko operacijo, nato pa še z operacijo sive mrene. Popolnoma jim zaupam!"

  Vir: Facebook