KONTAKT
Očesni center Irman / Očesne operacije / Operacije z laserjem

Lorem ipsum dolor

 

Operacije z laserjem predstavljajo 70-80% vseh operacij dioptrije, vedno pogostejše pa so tudi operacije vsaditve umetne znotrajočesne leče. Operacijo dioptrije z laserjem izvajamo s pomočjo laserja, ki preoblikuje izbočenost prosojnega sprednjega dela očesa (roženice) in tako trajno spremeni dioptrijsko vrednost očesa.

Najsodobnješa tehnologija

Od pionirskih časov laserske kirurgije, ki jih je zaznamoval tudi ustanovitelj in vodja našega centra, Marjan Irman, dr. med. spec. oftalm., je tehnologija neverjetno napredovala. Pojavile so se ‘all-laser’ tehnike, ki omogočajo operacije brez rezil, so neboleče in varne. Refraktivni rezultati so vedno bolj predvidljivi.

V Očesnem centru Irman uporabljamo najsodobnejšo kakovostno tehnologijo (LenSx®, Ziemer LDV®, Wavelight EX-500®). Posebej smo v naši ustanovi ponosni na uvedbo excimer laserja najnovejše 7. generacije EX-500 (Alcon). Ta laser deluje s hladnim žarkom, tako da temperatura na površini tkiva nikoli ne preseže 35°C. Aparatura deluje na osnovi kratkih, nekaj nanosekund trajajočih pulzih UV žarkov, ki delujejo na tkivo roženice. Natančnost naprave je tolikšna, da lahko odstrani tudi najmanjše nepravilnosti površine roženice. Dodatno k varnosti in optimalnemu rezultatu prispeva še izredna natančnost excimer laserja, ki uporablja ‘eye-tracker’ metodo stalnega računalniško vodenega sledenja pacientovega očesa, ki se med operacijo nehote premika. Poseg je izredno hiter, saj za odstranitev -5 dioptrij potrebuje le 15 sekund.

Individualiziran pristop

Individualiziran pristop s topografsko vodeno Contoura® tehnologijo obravnava vsako oko kot unikat, laser izvede terapijo na podlagi dejanske digitalizirane slike nepravilnosti posameznikove roženice. Femtolaser LenSx® temelji na računalniško kontrolirani natančnosti in omogoča kirurgu prilagajanje tehnike Vašemu očesu.

Kako izbrati metodo

Po obširnem očesnem predoperativnem pregledu kirurg priporoča najbolj ustrezno metodo laserskega operativnega posega. Pri tem upošteva višino Vaše dioptrije, vrsto motnje vida in druge pomembne dejavnike, ki vplivajo na vid, kot tudi Vaša pričakovanja.

Metode

Heading