fbpx
KONTAKT
Očesni center Irman / Karakteristike znotrajočesnih leč

ENOŽARIŠČNA LEČA ALCON AcrySof

Je enožariščna leča priznanega proizvajalca, ki jo pri nas pogosto svetujemo pred operacijo sive mrene ali visoke dioptrije. Je sferna leča, ki omogoča dober vid na eno razdaljo. Material, iz katerega je leča izdelana je kakovosten, preizkušen in zanesljiv. Leče so lahko izdelane tudi v torični različici, za korekcijo cilindra. Leča delno blokira škodljivo UV svetlobo.

ENOŽARIŠČNA LEČA ALCON AcrySof - fotografija

PREMIUM ENOŽARIŠČNA LEČA ALCON AcrySof IQ

Je enožariščna leča izdelana iz vrhunskega materiala Acrysof IQ, ki je preizkušen in prisoten v očesni kirurgiji že več kot deset let. V material je vgrajen kromofor, ki delno filtrira UV in motečo modro svetlobo. Na svetovni ravni je to najpogosteje uporabljen material v sodobni očesni kirurgiji.  Asferni dizajn poleg osnovne dioptrije in cilindra (v torični obliki) korigira tudi refraktivne motnje višjega reda.

PREMIUM ENOŽARIŠČNA LEČA ALCON AcrySof IQ - fotografija

PREMIUM ENOŽARIŠČNA LEČA ALCON Clareon

Lečo odlikuje najnovejši material, ki ima izredno visoko stopnjo prepustnosti svetlobe in nizko stopnjo postoperativne zamotnitve lečne ovojnice. V material je vgrajen kromofor, ki delno filtrira UV in motečo modro svetlobo.  Leča je dobavljena v prednaloženem injektorskem sistemu, kar olajša delo kirurgu. Zaenkrat še ni možna torična varianta za korekcijo cilindra.

PREMIUM ENOŽARIŠČNA LEČA ALCON Clareon - fotografija

PREMIUM ENOŽARIŠČNA LEČA TECNIS Eyehance

Je sodobna enožariščna leča, ki poleg daljave omogoča tudi nakoliko podaljšano žarišče. Lečo se priporoča pacientom, ki nimajo dovolj dobrih pogojev za implantacijo večžariščne leče, vendar si želijo manjšo odvisnost od očal. Lečo izdeluje podjetje Johnson & Johnson. Zaenkrat še ni dobavljiva v torični obliki.

PREMIUM ENOŽARIŠČNA LEČA TECNIS Eyehance - fotografija

PREMIUM LEČA TECNIS Symfony

Proizvajalec Johnson & Johnson je poleg leče Eyehance razvil tudi  lečo Symfony, ki ima dodatno podaljšano gorišče s poudarkom na srednjo razdaljo. Tako lahko pacienti, ki jim branje ni najpomembnejše, dobro vidijo na daleč in delajo z računalnikom brez očal. S to lečo je možno korigirati tudi cilinder.

PREMIUM LEČA TECNIS Symfony - fotografija

PREMIUM ENO IN VEČŽARIŠČNE LEČE ZEISS

Nam vsem poznan proizvajalec se predstavlja tudi z znotrajočesnimi lečami, ki imajo lahko različne optične lastnosti, materiale in oblike. Odvisno od dizajna korigirajo daljavo, daljavo in bližino ter tudi cilinder. Spadajo v skupino najboljših leč z izvrstno optiko ter sodobnimi materiali.

PREMIUM ENO IN VEČŽARIŠČNE LEČE ZEISS - fotografija

PREMIUM VEČŽARIŠČNA LEČA ALCON Panoptix

Je najsodobnejša trožariščna znotrajočesna leča, ki omogoča dober vid tako na daleč kot na blizu ter srednjo razdaljo. Od starejših dvožariščnih leč se razlikuje po sodobnem dizajnu, ki omogoča tudi tretje žarišče za razdaljo do računalnika, brez dodatne izgube svetlobe za daleč in blizu.  Leče so lahko izdelane v torični varianti, ki omogoča korekcijo cilindra. Material iz katerega je leča izdelana (Acrysof IQ) je preizkušen in prisoten v očesni kirurgiji že več deset let. V material je vgrajen kromofor, ki delno filtrira UV in motečo modro svetlobo. Na svetovni ravni je to najpogosteje uporabljen material v sodobni očesni kirurgiji. Leča Panoptix je prva in zaenkrat edina trožariščna leča, ki ima dovoljenje ameriške agencije FDA.

PREMIUM VEČŽARIŠČNA LEČA ALCON Panoptix - fotografija

PREMIUM LEČA S PODALJŠANIM ŽARIŠČEM ALCON Vivity

Najsodobnejša leča s podaljšanim žariščem, ki omogoča neodvisnost od očal, tako na daleč kakor na srednjo razdaljo (računalnik), delno tudi na blizu (branje). Odlikuje jo izredno kvaliteten in preizkušen material AcrySof IQ z vgrajenim kromoforom, kakor tudi možnost korekcije cilindra s torično varianto.
Uporablja t.i. X-WAVE tehnologijo, kar zagotavlja širok razpon vida z minimalnim pojavom optičnih stranskih učinkov v smislu bleščanja in pojavov kolobarjev okrog luči, vendar je neodvisnost od očal na blizu nekoliko manjša kot po implantaciji trifokalnih leč. Svetujemo jo pacientom, ki si želijo relativno neodvisnost od očal, brez večjih kompromisov glede kvalitete vida.

ADD-ON LEČE Rayner sulcoflex

Kaj storiti, če ste imeli med operacijo sive mrene že opravljeno zamenjavo leče, vendar niste zadovoljni z dioptrijo? Na voljo imamo vrhunske leče angleškega proizvajalca Rayner, ki se jih vstavi pred umetno lečo. Tako lahko popravimo dioptrijo (Rayner Sulcoflex Aspheric), cilinder (Rayner Sulcoflex Toric) ali celo izboljšamo vid na blizu in daleč hkrati (Rayner Sulcoflex Trifocal). Tako lahko elegantno zmanjšamo potrebo po nošnji očal.

iol lečka rayner sulcoflex

Zakaj se odločiti za nas?

Vodilni specialisti
Vodilni specialisti
Smo strokovna in izkušena ekipa, ki se trudi da boste na pregledu ali med operacijo imeli najboljšo možno izkušnjo.
več
Tradicija
Tradicija
Družinsko podjetje, kjer je mlajša generacija kirurgov in specialistov podedovala 20 let bogatih izkušenj in pionirskega dela.
več
Vrhunska tehnologija
Vrhunska tehnologija
Uporabljamo samo najboljšo in najnovejšo tehnologijo ter materiale.
več