KONTAKT
Očesna diagnostika in kirurgija Irman / Očesne operacije / EXCIMER T-PRK laserska operacija dioptrije

EXCIMER T-PRK laserska operacija dioptrije - logo

 

Transepitelna fotorefraktivna keratektomija oz. T-PRK je izpopolnjena tehnika operacije dioptrije z excimer laserjem, s katero deloma ali v celoti odstranimo motečo dioptrijo. V naši ustanovi jo vedno pogosteje uporabljamo zaradi njene varnosti in predvidljivosti. Ta vrsta operacije dioptrije je okvirno primerna za starosti od 18 do 45 let.

 

Kako je Mihu laserska operacija izboljšala kvaliteto življenja

T-PRK je najbolj napreden površinski pristop za preoblikovanje roženice z uporabo excimer laserja najnovejše, sedme generacije WaveLight® EX500. Gre za izpopolnjeno tehniko izredno varne in predvidljive metode odstranjevanja dioptrije, pri kateri excimer laser najprej odstrani epitel (pri starejših, manualnih metodah PRK to opravijo z nožem, alkoholom ali posebno ščetko), nato pa isti laser preoblikuje še sredico roženice. S preoblikovanjem roženice se spremeni njena dioptrijska vrednost in tako odstrani oz. zmanjša moteča dioptrija očesa. Operacija je popolnoma neboleča in traja le nekaj minut.

Več o delovanju laserja in postopku
Wavefront optimizacija®
Streamlight®
Contoura Vision®
Alternativne laserske metode - LASIK / 'all-laser' LASIK
Alternativne laserske metode - ReLEx SMILE
NAJNOVEJŠA TEHNOLOGIJA - logo
NAJNOVEJŠA TEHNOLOGIJA
INDIVIDUALIZACIJA - logo
INDIVIDUALIZACIJA
VRHUNSKI REZULTATI - logo
VRHUNSKI REZULTATI

Kdaj priporočamo?

Operacija T-PRK se lahko uporabi za zdravljenje vseh vrst dioptrije:

• kratkovidnosti,
• daljnovidnosti,
• astigmatizma.

Zlasti je primerna za paciente, ki imajo ozko očesno režo, tanjšo roženico (manj kot 500 mikronov), suho oko ali se ukvarjajo z dejavnostmi, kjer lahko pride do udarca v oko (npr. kontaktnimi športi, delo v policiji, vojski ipd.). V izbranih primerih se uporabi za zmanjšanje nepravilnosti na površini roženice pri določenih boleznih roženice.

Izjave strank

 • Rajka P.
  "Jaz sem zbrala pogum in se dala operirat in lahko samo pohvalim vse. če imaš dioptrijo - 20 in te porihtajo da si brez očal in brez vsakih problemov mislim da ni kaj dodati. Kdor se bo odločil za ordinacijo Irman se bo pravilno odločil. Vse čestitke celotni ekipi."

  Vir: Facebook
 • Marjetka R.
  "Dr. Irman je zakon. Po tem, ko je medicina nad menoj obupala, me je on rešil in me operiral. Danes živim novo življenje z novim vidom. Očala potrebujem le še za TV in vožnjo. Hvala!"

  Vir: Facebook
 • Anja A.
  "Zeeeelooo zadovoljna z Vašimi storitvami!!! Iz ❤ Hvala!!!"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Anabella
  "Jaz sem opravila pri dr.Irmanu lasersko operacijo vida. Vse pohvale in veliko zadovoljstvo. 😅 Priporočam !!!"

  Vir: Facebook
 • Sandra T.S.
  "Moj dragi je "spregledal" pri Irmanu pred 9 leti. Do danes vidi kot sokol in res popolna sprememba življenja na bolje. Najboljša investicija v življenju."

  Vir: Facebook
 • Gorazd A.
  "Pred leti sem bil na operaciji pri dr. Irmanu ... vrhunski strokovnjak, ki se pacientu resni;no posveti...."

  Vir: Facebook
 • Branka Č.
  "Dr. Irmanu želim dober pogled in še veliko uspeha. Tudi jaz sem bila pri njemu na operaciji in sem zelo zadovoljna. Super ste!"

  Vir: Facebook
 • Tea S.
  "Jaz bi pa želela pohvaliti dr. Grčarja. S sinom sva bila pri njemu na pregledu, ko je bil naš mali star 1,5 meseca in od takrat imamo redne kontrole pri njemu. Gospod Grčar je prijazen in umirjen, vzame si čas, da zadeve razloži, do otroškega pacienta pa nežen. Pohvalila bi tudi zdravstvenega tehnika v sprejemnem prostoru in njegov odnos in razumevanje ob nenadnih izpadih trme dvoletnikov 🙂"

  Vir: Facebook
 • Selmi O.
  "Čestitke!! Vse dobro še naprej..vsem, sam sem bil operiran pri vas dr.Irman, leto in pol nazaj (prk)... Enkratna življenjsa izkušnja.. priporočam naprej.. Lepe pozdrave 🙂"

  Vir: Facebook
 • Nermin K.
  "Vse pohvala celotnemu osebju klinike Irman. En mesec po uspešni operaciji počasi okrevam in čedalje bolje vidim. Hvala vam, da ste mi po 15-ih letih nošenja očal končno povrnili vid."

  Vir: Facebook
 • Milena C.
  "Bila sem na operaciji sive mrene in vstavili so mi multifokalne leče. Zelo sem zadovoljna in priporočam. Čestitke tudi dr. Grčarju, ki me je operiral!"

  Vir: Facebook
 • Polona J.
  "Pri dr. Irmanu sem "spregledala" pred 12 leti, že takrat opravljeno profesionalno in še danes kot sokol!"

  Vir: Facebook
 • Jasna V.
  "Po dolgih letih nošenja očal in leck sem pred dvemi leti imela operativno poseg zamenjave leč. Sedaj vidim bolj kot v mladosti. Hvaležna vrhunskim strokovnjakom. Zelo prijazno osebje. Hvala ker ste. 🍀"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Božana B.
  "Zelo zadovoljna z njihovimi storitvami,z njihovo pomočjo vidim kot v mladosti.(operatovna zamenjava leč obeh očes)"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Melita G.
  "Pohvale tudi z moje strani. Sicer nisem bila na operaciji, morda še kdaj bom, so mi pa pred časom priporočali, da se naj naročim za kontrolo in tam kupim leče (imam cilindre). Z njihovo pomočjo sem prvič lahko nosila leče z užitkom, bili so izredno prijazni, razumljivi in pripravljeni pomagati! Vzeli so si dovolj časa in se posvetili mojim očem. Tega ne doživis povsod 🙂 kapo dol 🙂"

  Vir: Facebook
 • Barbara B.
  " Smo leta 2021 in moj vid je še vedno odličen. Operacija je bila opravljena pred 22 leti."

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Slava M.
  "Bravo! Sem bila ena izmed prvih operirank, verjemite še zdaj drži, Prisegam na vaše storitve. Stokovnost, prijaznost skratka vse z veliko začetnico ... pa še boli nič ne ... Vse lepo vam želim."

  Vir: Facebook
 • Maja Š.D.
  "Pri Irmanovih samo pozitivne izkušnje! Izkušeni, prijazni in zaupanja vredni."

  Vir: Facebook
 • Milan G.
  "Zelo zadovoljen in nimam besed."

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Metka V.
  "Zelo vrhunsko cela ekipa. Meni so rešili svet. 💕"

  Vir: Objava na Facebook-u
 • Helena B.
  "Jaz sem se ponovno rodila, vidim brez očal po vaši zaslugi dr. Irman...ČESTITKE....celotni vaši ekipi....HVALA.."

  Vir: Facebook
 • Vesna Č.
  "Pozdravljeni. Pred skoraj 16-imi leti ste me operirali in mi odpravili dioptrijo. Sedaj sem nazaj na očalah, vendar se vedno lahko opravljam vse brez očal, razen vožnja z avtomobilom. Tudi hčerka je zadovoljna, vedno se posvetite nam in se potrudite max. da bi nam ustregli. Hvala vam, saj ste najboljši daleč naokrog."

  Vir: Facebook
 • Mateja Č.
  "Čestitke, zame NAJ NAJ okulistu. Sem že vrsto let njegova pacientka in sem zelo zadovoljna. Tudi operacijo sem uspešno prestala in sem že tri leta brez očal oz. leč. Res, zaupanja vreden doktor...Priporočam ga vsem, ki potrebujete pregled, zdravljenje, operacijo..."

  Vir: Facebook
 • Sandi P.
  "V torek sem bil pri njih za diobtrijo operiran tudi sam. Štiri dni po posegu normalno vozim in brez težav pišem po fb. Mojstri svojega poklica..."

  Vir: Facebook
 • Tanja P.
  "Pred 17 leti je dr. Irman iz Žalca lasersko operiral mojo hči, ki je imela že kar visoko dioptrijo, skoraj 5. Še danes je na O. Res se splača, kdor zmore ta strošek."

  Vir: Facebook
 • Irena Š.
  "Bila pred 15 leti in še vedno super vidim , vsa pohvala ekipi , priporočam"

  Vir: Objava na Facebook-u

Prednosti

simbol za naštevanjeoperacija je izjemno varna in neboleča
simbol za naštevanjeprimerna za zdravljenje vseh vrst dioptrije, tudi kadar je roženica tanjša
simbol za naštevanjeomogoča najboljšo biomehansko stabilnost roženice po laserskem posegu
simbol za naštevanjeni omejitev glede življenjskega sloga

Kako poteka operacija?

Operacija T-PRK poteka v lokalni anesteziji (kapljice), traja nekaj minut in je popolnoma neboleča.

Pacient udobno leži na postelji in opazuje zeleno utripajočo lučko v mikroskopu laserja. V nekaj sekundah se s pomočjo natančno umerjenega, računalniško vodenega laserskega žarka roženica ustrezno preoblikuje.

Po posegu se s pacientom pogovorimo o pravilih ravnanja po posegu ter damo natančna navodila o uporabi zdravil, ki jih pacient prejme ob koncu operacije za domov.

Kako poteka operacija

abstraktna slika

Po operaciji

Okrevanje po operaciji je odvisno od reakcije posameznega očesa na operacijo, zahtev poklica in načina življenja. Vid se po posegu počasi izboljšuje.

V povprečju traja 1–3 tedne, da se lahko vrnemo k opravljanju običajnih življenjskih aktivnosti.