KONTAKT
Očesni center Irman / Naše zgodbe

V več kot 25 letih delovanja našega očesnega centra se je operacije odprave dioptrije poslužilo že mnogo pacientov…

Med njimi tudi bolj znane osebnosti, ki so se za naš očesni center Irman odločili na podlagi dobrih priporočil in dolgoletnih izkušenj, po katerih slovi naše osebje.

Spoznajte…

Alen Lamper, tekmovalec 1. sezone šova Exatlon Slovenija

S pomočjo temeljitega predoperativnega pregleda so naši zdravniki Alenu svetovali lasersko odpravo dioptrije StreamLight. Alen o svojem vidu in operaciji pri nas pravi takole…

“Oči so zelo pomemben del telesa, saj z njimi zaznavamo veliko nepozabnih spominov. Ker sem imel težave z vidom (kratkovidnost) na poligonih v Exatlonu sem pomoč poiskal pri strokovnjakih. S pomočjo lasarske operacije, ki traja komaj 35 sekund za eno oko in je povsem ne boleča so mi odstranili dioptrijo. Po šestih mesecih lahko vidim brez očal kljub temu, da sem imel dioptrijo 2.50 s cilindrom in 3.75. Zahvaljujem se Očesnemu centru Irman za doživljensko pomoč, ki mi bo v prihodnje še kako prišla prav.”

Ana Žontar Kristanc, blogerka, avtorica in medijska zvezda – Anina Kuhinja

Tudi Ani so naši specialisti oftalmologi svetovali lasersko odpravo dioptrije StreamLight. O svoji izkušnji pri nas je Ana strnila nekaj besed…

“Sama operacija se mi ni zdela nič posebnega. Vse je bilo hitro in neboleče. Po nekaj tedenski rehabilitaciji (občutljivo oko, neoster vid, počitek, terapija s kapljicami) je nenadoma, nek dan, prišlo do trenutka ko sem se sama sebi začudila kako zelo, zelo ostro vidim. Izjemno ostro, za mene je bilo to res neverjetno, ‘uau’ efekt! Mislim, da nikoli v življenu nisem videla tako dobro, kot vidim sedaj. Operacijo dioptrije bi priporočala komurkoli, ker se življenje izboljša.”

Anino celotno izkušnjo z lasersko odpravo dioptrije si lahko poslušate in ogledate tudi v videu spodaj…

Miha Pukl, dr. med., urolog, kirurg

Urolog Miha Pukl se je na podlagi priporočil odločil za lasersko odpravo dioptrije v našem očesnem centru. Po predoperativnem pregledu so mu naših specialisti svetovali operacijo Stremlight – svojo izkušnjo je strnil v videu spodaj…

 

Astrid Kljun, pevka in vsestranska umetnica

“Pri Optiki Irman sem redna stranka od začetka srednje šole, ko sem začela nositi kontaktne leče. Priporočil mi jih je starejši brat, ki je takrat že živel v Žalcu in je zato tudi sam očala kupoval pri njih. Od nekdaj se spomnim resnično prijaznega odnosa in kvalitete pri nasvetih glede nakupa kontaktnih leč.

Njihova stranka sem bila tako tudi na fakulteti, ko sem živela v Ljubljani in tako smo nekako z leti prišli na idejo, da bi moj vid za zmeraj popravili. Po rojstvu hčerke sem začutila, da je pravi čas in se odločila za operacijo po metodi PRK.

Mojim očem so se resnično posvetili, izmerili vse, kar je potrebno in resnično razmislili, katera metoda bi bila zame najbolj ustrezna. Vse brez ihte, brez pritiska, izredno človeško in nežno.

Kar me je najbolj pomirilo je bilo dejstvo, da operacije ne bi izvedli, če bi presodili, da ne bi bila uspešna na dolgi rok. Na dan operacije so me izredno lepo sprejeli v ordinaciji v Žalcu, mi pripravili kvalitetna sončna očala za prvih nekaj dni okrevanja, nato pa so izredno kvalitetno, hitro in natančno izvedli operacijo mojih oči. Spet zagotovilo, da se laser samodejno ustavi, če pride do najmanjšega premika oči. Mirno se lahko sprostiš in si operacijo dobesedno “ogledaš” v živo. Operirala me je dr. Irmanova, ki sem ji takoj izredno zaupala in sem ji vsak dan hvaležna.

Z okrevanjem ni bilo nikakršnih težav, razen prvih nekaj dni kljuvajoče bolečine, ki sem jo pričakovala in tudi prestala. Po dolgem času sem si smela vzeti teden povsem zase in ta teden je bil ključnega pomena tudi za mojo osebno rast in nadaljnji potek dogodkov.

Izredno sem hvaležna vsem “Irmanom” in jih priporočam vsem, ki si želijo dobro videti…in videti dobro za zmeraj.”