fbpx
KONTAKT
Očesni center Irman / Zdravniki / Irena Irman Grčar

Irena Irman Grčar

Irena Irman Grčar, dr. med., spec. oftalm., je specialistka za očesne bolezni in motnje vida, očesna kirurginja. Od leta 2020 je direktorica Očesnega centra Irman

Specialist za očesne bolezni in motnje vida

Izobrazba

Irena Irman Grčar, dr. med., spec. oftalm., je diplomirala leta 2005 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Svoje izobraževanje je nato nadaljevala s specializacijo iz oftalmologije, ki jo je opravljala na Očesni kliniki v Ljubljani. Že v času specializacije se je udeležila dodatnih strokovnih izobraževanj in izpopolnjevanj s področja refraktivne kirurgije in operativnega zdravljenja sive mrene, diagnostike očesnih bolezni, glavkoma in mrežnice.

Med najboljšimi evropskimi specialisti

Leta 2013 je v Parizu kot 2. najboljša izmed 440 kandidatov iz vse Evrope zelo uspešno opravila evropski specialistični izpit ter si s tem pridobila naziv Fellow of European Board of Ophthalomogy (FEBO).

Znanstveno raziskovalno delo

Ukvarja se tudi z znanstvenoraziskovalnim delom. Pod mentorstvom prof. M. Hawline je opravljala podiplomski študij s področja biomedicine. Objavila je več strokovnih prispevkov v znanstvenih revijah s področja okuloplastike ter vitreoretinalne kirurgije.

S svojimi prispevki redno sodeluje na kongresih v tujini in pri nas. V letu 2007 je na kongresu SOE v Amsterdamu skupaj z mentorjem pridobila posebno priznanje (Best poster award) za raziskovani prispevek s področja vitreomakularnega trakcijskega sindroma.

Klinični interesi

Refraktivne operacije, diagnostika in operacije keratokonusa, estetski posegi v področju obraza/oči (glajenje gubic, odstranitev benignih novotvorb ipd.).