fbpx
KONTAKT
Očesni center Irman / Zdravniki / Neža Pušnik

Neža Pušnik

Neža Pušnik, dr. med., spec. oftalm., je specialistka za očesne bolezni in motnje vida. V našem očesnem centru izvaja tako preglede kot tudi očesne operacije.

Specialist za očesne bolezni in motnje vida

Izobrazba

Neža Pušnik, dr. med., spec. oftalm., je diplomirala leta 2016 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Že v 2. letu študija se je začela zanimati za oftamologijo, saj jo je za to področje navdušila starejša kolegica oftalmologinja, ko ji je predpisala prva očala. Tako je svoje  izobraževanje  nadaljevala s specializacijo iz oftalmologije, ki jo je opravljala med letoma 2017 in 2022 na Oddelku za Očesne bolezni v UKC Maribor, na Očesnem oddelku v Splošni bolnišnici Celje in na Očesni kliniki v Ljubljani. Čeprav oftalmologija pokriva veliko področji, od obsežnih diagnostik očesnih bolezni pa vse do povezav oči s sistemskimi boleznimi telesa, je že med specializacijo kazala izredno zanimanje za kirurgijo sprednjega segmenta, zaradi česar se je redno udeleževala dodatnih strokovnih izobraževanj s področja operativnega zdravljenja sive mrene in refraktivne kirurgije. Prav tako pa jo je zanimala tudi diagnostika in zdravljenje bolezni očesne površine in okuloplastična kirurgija. Svoje praktično kirurško znanje redno izpopolnjuje na tečajih in izobraževanjih tako na evropskem kot tudi svetovnem nivoju.

Leta 2022 je opravila slovenski specialistični izpit ter evropski specialistični izpit v Parizu in si s tem pridobila naziv Fellow of European Board of Ophthalomogy (FEBO).

Klinični interesi

Kirurgija sprednjega segmenta in refraktivna kirurgija, diagnostika in terapija keratokonusa, okuloplastična kirurgija in estetski posegi v področju obraza/oči (glajenje gubic, odstranitev benignih novotvorb, operacija dermatohalaze ipd.).

Izven ambulante…

V prostem času zelo rada potuje in raziskuje svet in druge kulture, se ukvarja z različnimi športi in tudi preizkuša nove, predvsem pa rada čas preživi v družbi svoje družine in prijateljev.