fbpx
KONTAKT
Očesni center Irman / Zdravniki / Rok Grčar

Rok Grčar

Rok Grčar, dr. med., spec. oftalm., je specialist za očesne bolezni in motnje vida, očesni kirurg in član ekipe Očesnega centra Irman od leta 2005.

Rok Grčar, dr. med., spec. oftalm., je specialist za očesne bolezni in motnje vida, očesni kirurg in član ekipe Očesnega centra Irman od leta 2005.

Izobrazba

Diplomiral je na medicinski fakulteti leta 2005. Po končanem pripravništvu in sekundariatu se je pripružil našemu centru. Med in po končani specializaciji iz oftalmologije na Očesni kliniki v Ljubljani se je aktivno udeleževal mnogih mednarodnih izobraževanj z znanstvenimi prispevki. Praktično kirurško znanje redno izpopolnjuje na specializiranih tečajih.

Med najboljšimi evropskimi specialisti

Leta 2012 je v Parizu odlično opravil Evropski izpit iz oftalmologije (2. mesto v evropski mednarodni konkurenci) in postal Fellow of European Board of Ophtalmology (FEBO), ter opravil specialistični izpit v Ljubljani s pohvalo.

Znanstveno raziskovalno delo

Njegovo raziskovalno delo s področja pediatrije in nevrofiziologije je bilo nagrajeno s fakultetnim Prešernovim priznanjem, prav tako je opravil že vse izpite za doktorski študij iz področja Biomedicine. Na Očesni kliniki v Ljubljani je opravljal klinične študije za doktorsko nalogo s področja laserske terapije in glavkoma.

Je član združenja European Society of Cataract and Refractive Surgery in član upravnega odbora Združenja oftalmologov Slovenije.

Klinični interesi

Refraktivna kirurgija, kirurgija sprednjega segmenta (operacije katarakte), zdravljenje in raziskovanje glavkoma.