fbpx
KONTAKT
Očesni center Irman / Zdravniki / Mateja Groboljšek Žgavc

Mateja Groboljšek Žgavc

Mateja Groboljšek Žgavc, dr. med., spec. oftalm., je specialistka za očesne bolezni in motnje vida. V našem očesnem centru izvaja tako preglede, estetske posege kot tudi očesne operacije.

Specialist za očesne bolezni in motnje vida

Izobrazba

Mateja Groboljšek Žgavc, dr.med., spec. oftalm., je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2009. Zanimanje za oftalmologijo se je pričelo v zgodnjih najstniških letih, ko ji je doktor Irman Marjan predpisal prve kontaktne leče. Po zaključeni specializaciji iz oftalmologije na Očesni kliniki v Ljubljani leta 2016, se je zaposlila na Očesnem oddelku Splošne bolnišnice Celje, kjer je bila zaposlena do maja 2023. Vsakodnevno se je ukvarjala z diagnostiko in zdravljenjem bolezni rumene pege, opravljala laserske posege zdravljenja mrežnice in glavkoma ter okuloplastične posege in operacije.

Zaveda se, da medicina izredno hitro napreduje, zato redno spremlja novosti v oftalmologiji in vsako leto znanje nadgrajuje in izpopolnjuje na slovenskih in mednarodnih kongresih.

 

Klinični interesi

Bolezni očesne površine (suho oko, keratokonus…) in mrežnice, okuloplastična kirurgija in estetski posegi na področju obraza in oči.

 

Izven ambulante…

V prostem času jo najbolj razveseli smeh njenih otrok, s katerimi zelo rada ustvarja v kuhinji, tek in kolesarjenje po gozdnih poteh ter branje knjig.

 

Življenjski moto…

Najbolj popolno srečo doživimo, če delamo nekaj, kar imamo radi, to počnemo s srcem, v dobri družbi in po svojih najboljših močeh.